BIOGRAFIJA

Vjenčanje ili Svadba – Zagreb , Varaždin , Čakovec , Hrvatska , Inozemstvo , bilo gdje da nas pozovete , bit će nam čast zabavljati Vas na vašem vjenčanju.
Globus Band je glazbena grupa , koja se bavi sviranjem svadbenih svečanosti, fešta i zabava. Repertoar benda čine pop-rock domaći i strani hitovi. Bend iza sebe ima preko 1000 svirki na raznim eventima, vjenčanjima, po klubovima, hotelima, te na raznim zabavama i feštama. Dosadašnji uspjeh benda rezultat je kvalitetnog zvuka , iskustva i za svaku svirku pomno biranog repertoara.

2000. godine grupa “Globus” izdala je CD i kazetu pod nazivom ,“U životu sve se mijenja”.Grupa GLOBUS -01.10.2004 – jubilarno je proslavila svoju 10 godišnju obljetnicu. Tim povodom smo snimili 2 CD-a. Uživo (“GLOBUS – Evergreen live”, i “GLOBUS – Fešta uživo”) koje možete slušati i skinuti u poglavlju Audio .

– 09.03.2013 – Na prekrasnom prostoru MESAP-a okupilo je više od 2000 ljudi na prosalvi 20. rođendana Globus band-a. Uz prijatelje, fanove, ljude željne dobre zabave uz kvalitetnu svirku, fešta je trajala do ranih jutarnjih sati, a na bini, uz sadašnju postavu, pridružili su nam se i bivši članovi benda.

2013 bend izdaje novu pjesmu pod nazivom -Kad Te Poljubim- u izvedbi Tajane Toplek i Nene Gaveza

-2014 Band se osvježava sa 2 mlade pjevačice, 2015 nam dolazi novi bas gitarista, 2016 dolazi novi klavijaturista, a 2017 u bend ulazi mladi perspektivni saxofonista, gitarista i vocal.

-2016 bend izdaje novu pjesmu -Dvije Cure Lude- u izvedbi naših pjevačica Petre Brkić i Martine Jakšić.

Petra Brkić

Vocal

Rođena 09.01.1997.g. u Varaždinu. Glazba i pjevanje osvojili su njeno srce već od malih nogu. Bivša članica Zbora Gimnazije Josipa Slavenskog pod vodstvom profesora Damira Rodigera, koji je i otkrio njen prirodni talent. Kao solistica Zbora, nastupala u finalu emisije Do Posljednjeg Zbora, a tri godine zaredom nastupa kao prateći vokal izvođačima na MEF-u. Član Globusa benda od 2014 god.

Tomislav Horvatić – Tomy

Keyboard , Violina , Vocal

Rođen je 1976 godine. Šest godina kasnije, viđen je kako već tada izvodi pravilne tonove svirajući harmoniku koja je bila veća od njega. Slijedom sličnih događaja, prepoznat je budući glazbeni talent te se upisuje u osnovnu glazbenu školu u Varaždinu u kojoj uči svirati violinu. U srednjoj glazbenoj školi prebacuje se na kontrabas. Već tada pokazuje izniman interes za instrumente sa tipkama svirajući na raznoraznim kućnim zabavama, rođendanima usavršavajući tehniku sviranja sve do 1991 godine kada ulazi u prvi bend, grupu Marina. Godinu dana poslije prelazi u grupu Spektar s kojom je bilo par odsviranih koncerata kao prateća grupa Vlade Kalembera, Krunoslava Kiće Slabinca, Mladena Kvesića u kojoj ostaje sve do 1995 godine kada ulazi u grupu Barok te nakon par godina suradnje i sviranja po svadbama i u inozemstvu, prebacuje se u duet. Nakon tri uspješno odrađene sezone morskih gaža te par gaža u inozemstvu, 1999 godine sa kolegom iz grupe Spektar osniva grupu Tim. Budući da se pokazala potreba za klavijaturistom, 2003 godine počinje svirati u grupi Point. Nakon raspada, popunjuje termine svirajući u duetu sve do 2007 godine ne propuštajuću ponudu od zagrebačke grupe Rubini s kojom vrlo uspješno surađuje te paralelno uz njih sudjeluje u raznoraznim projektima, priredbama i lokalnim festivalima među kojima je i “Naj glas sjeverozapadne Hrvatske” u produkciji glazbene agencije “Lira” i Varaždinske televizije, sve do 2016 kad se prebacuje na domaći teren pridružujući se Grupi Globus.

Vlatko Janković

El. guitar , Ac. guitar , Vocal

Bavi se glazbom od 1972. godine te gitarom od 1976.  U početku svirao gitarijade i koncerte sa grupama: BLACK STARS i NOVO IZDANJE. Zatim su slijedile Grupe: STARI ZNANCI, VETO, grupa HIT te Varaždinski PARKING BAND s kojima je pratio Mladena Grdovića, Srebrna Krila, Mladena Kvesića, Marinu Tomašević, Zdravka Škendera, Duška Mucala, Zlatka Pejakovića i Jasnu Zlokić po raznim koncertima u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Sloveniji i naravno Lijepoj našoj. U grupi ” GLOBUS ” svira od 2000.

Jurica Žibek

Bass guitar ,vocal

Rođen je 19. svibnja 1988. u Varaždinu gdje trenutno i živi. Nakon osnovne škole upisuje srednju Glazbenu školu u Varaždinu, gdje stječe status glazbenik kontrabasist. Nakon srednje škole upisuje Učiteljski fakultet u Čakovcu gdje je diplomirao 2016. godine i stekao titulu Magistar primarnog obrazovanja. Od 1996. godine član je KUD-a Varteks (danas Centar tradicijske kulture Varaždin) gdje je još aktivni član na poziciji multiinstrumentalista i berdaša. Voditelj je tamburaške sekcije i sekcije „guca“ u KUD-u Salinovec iz Salinovca, te je voditelj tamburaške sekcije u Folklornom ansamblu MAK – Trnovec. Veliki zaljubljenik u glazbu i folklor. Niz godina svirao u tamburaškim sastavima Garestin i Špancir te 2019. godine prelazi u „GLOBUS“ band.

Rudolf Vukalović

Drums, Percussion,Vocal  

Rođen 1958. godine. Glazbom se bavi od 1972 god. Svirao je u poznatim grupama: FRAJOMI, BOHEMI, ZRINSKI i naposljetku bio jedan od osnivaća legendarne grupe “GLOBUS”.

 

Bivši članovi

Svim bivšim članovima hvala na dugogodišnjoj suradnji.

Nenad Gavez – Neno – Vocal od 2003-2023

Mario Preložnjak - Žak -Bass guitar ,vocal 2015-2019
Daniel Đunđuš - Saxophon, Guitars, Vocal od 2018-2018

Martina Jakšić – Vocal, piano, od 2014-2016

Vladimir Novak -Dado -Keyboard, Piano , Vocal, svirao u Globus Bandu od 2002-2016

Nikola Horvatić – Bass guitar , Vocal, od 2013-2015

Tajana Toplek – Tajči Vocal , od 2013-2014

Ivek Posavec vocal , sax , ac. guitar, od 2002 – 2013

 

Vladimir Novak – Leo bas guitar , vocal , od 1994. svirao u grupi “Globus” sve do 2013 godine.

Željko Horvat – vocal, sax, klarinet, gitara
Dean Mošmondor – klavijatura, vocal
Goran Vrtarić – gitara, vocal